S2D - Стъпка към Вашата мечта!

9.06.2011 г.

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ,,УМРЕЛИТЕ ДОКТОРИ НЕ ЛЪЖАТ"


ЧАСТ 5



Някой от Вас чувал ли е за човек на име Стюарт Бъркър ? Автор на 5 нашумели книги за задравето, диетата, храненето, получил степен на магистър по медицина в медицинската школа Тора – един от най-добрите медицински авторитети в Бостън.
Неговите книги включват диети за отслабване. Той самия е починал на 40 г., а написа тези книги за 20 годишни и по-млади. Бихте ли искали да последвате примера на този човек ? Той почина на 40 г. от кардиомиопатия, причина за което е дефицит на селен. Някои фермери просто отиват в магазин, в който се продават фуражи и купуват селен в ампули или таблетки за животните си, за да предотвратят това заболяване. Доктор Стюарт Бъркър, мъжът, който написа 5 книги за хранителни продукти, умря на 40 годишна възраст от дефицит на селен в своята храна. Той също имаше “ефтина урина”.
Повярвайте, Вие също можете да избегнете кардиомиопатията само за 10 цента на ден и ако не знаете за това, Вие просто сте пълни глупаци. Какви сте Вие, че не приемате селен за 10 цента на ден, за да спасите собствения си живот ?
Много от Вас познават тази жена, Гейл Кларк. На 47 години тя беше главен кардиолог на грфството в Сент Луис, и познайте от какво умря? Тя почина от кардиомиопатичен пристъп. Вие вероятно не веднъж сте виждали как кравите, които интензивно губят колямо количество калций с млякото си, вземат камъни, кости, стараят се да сдъвчат други предмети, чакъл, мушама за покриви. Точно това се нарича панка. Дабрият фермер ще допълни дажбата им с минерали или те могат да изядат целия обор.

Малък съвет – погледнете ръцете и лицето си. Ако виждате розови петна, това е доказателство за начален дефицит на селен. При откриването, започнете да приемате колоиден селен в течение на 6 месеца. Всичко ще изчезне. Само за половин година ще успеете да върнете процеса назад. Ако тези петна изчезнът отвън, те ще изчезнат и по вътрешните органи, по мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците.
А кой от Вас има ниско съдържание на захар в кръвта си ?
Например 10%. Вероятно сте виждали деца, които твърде активно се нахвърлят върху захарта. Дефицита на хром и ванадий, води до понижено съдържание на захар в кръвта. Ако не обърнете внимание ще се развие на всички известното заболяване, диабет.
Що се отнася до дефицита на калай в организма, то се проявява в такова разпространено явление, като плешивост при мъжете, и при много от присъстващите тук се наблюдава дефицит на калай. Ако не попълним този дефицит, се развива глухота.
По-нататък следва дефицит на бор в организма. Жените трябва да познават и уважават бора. Той помага да се запази в костите приетият калций, предпазвайки ги от остеопороза. Борът подпомага изработването на естроген, а при мъжете на тестостерон. Ако не приемате достатъчно количество бор, Вие жени, много ще страдате по време на менопаузата, изпитвайки всички неприятни за този период усещания. А при мъжете, при недостиг на тестостерон ще им дойде нанагорно. Застрашени са от преждевременна импотентност.
Първи признак за дефицит на цинк в организма е, когато Вие губите обоняние и вкус, когато не Ви харесва храната, приготвена от жена Ви, и се оплаквате, че не усещате вкуса и. “Как ? Аз цял ден съм прекарала в кухнята, за да ти приготвя вкусен обяд, а ти даже не ме похвалваш ?”, “Интересно, аз влязох в кухнята и нищо не усетих”. Това е дефицит на цинк. При експериментите върху лабораторни животни, стана ясно, че около 7 минерала удвояват продължителността на техния живот. Помните ли, аз Ви казах че са ни необходими 90 елемента на хранене: 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини и 3 мастни аминокиселини.
На нас много ни провървя. Разстенията са способни да произвеждат необходимите ни аминокиселини, витамини и мастни аминокиселини. Това е по силите на растенията и ние следва да ползваме в храненето си 15- 20 растителни компонента на ден, в правилно съчетание, за да получим тези необходими 90 елемента на хранене.
Теоретично това е възможно, но не се прави от повечето американци. Средния американец, смята че ако е изял малко картофи във вид на чипс, е получил дневната си зеленчукова дажба. Към това трябва да се подхожда правилно. И така, независимо от това, че теоритично е възможно, на практика малко от нас получаватнеобходимото количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, в неоходимото съотношение към своето хранене. И за това, ако Ви е скъп живота, тъй както на мен моя, на моите деца и внуци, Вие трябва да се погрижите сами да приемате достатъчно количество витамини, аминокиселини, мастни киселини. В противен случай Ви гарантирам, че ако не го правите, то е невъзможно да доживеете до 120- 140 години.
Друга история. Това са минералите. С тях е свързана просто трагична история, защото растенията вече на съдържат минерали от никакъв вид. Тях ги няма вече в почвата, няма ги и в растенията. Ние Ви приготвихме копие от документа на сената на САЩ, документ 2.64 от втората сесия на 74 конгрес. В него се казва, че “съдържанието на минерали в почвата на нашите ферми е съвсем изтощено и затова получавания от нивите добив, независимо дали е от зърнени, заленчуци, плодове, ядки, не съдържа минерали. Хората употребяващи тези продукти автоматично заболяват от болести, свързани с дефицит на минерали и единственият начин да се предотвратят и да се излекуват, е да се ползват към храната минерални добавки”. Така се казва в документа, подписан от конгреса на САЩ през 1936 год.
Дали ситуацията сега се е изменила към по-добро? Не, не е по-добра. За съжаление е още по-лоша. Причината е в това, че фермерите торят почвата само с натрий, фосфор и калий. Три компонента в различни съчетания и съотношения. И никой не може да задължи фермера, да добавя в почвата още 60 минерала, защото от тях не зависи количеството на добива. Затова всеки път, събирайки добива т.е. растенията изсмукващи от почвата минерали, много фунтове на всеки акър, по този начин сами лишават почвата от същите тези минерали. Ако вие връщате обратно 3 минерала, а взимате 60, то ситуацията прилича на разплащателния Ви влог във банката, когато Вие всеки месец внасяте $3, а теглите $60. Можете да си представите какво ще стане с Вашите чекове. Разбира се, те могат да станат недействителни.
Аз мога да Ви кажа, че моето и Вашето здраве също е на границата на катастрофата, защото в нашата почва вече няма минерали, и за това Ние с Вас, заедно всички и всеки поотделно носим пълна отговорност за своето здраве и съзнателното допълнително ползване на минерали.




СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ




С уважение и много обич:
Пепа Игнатова

Няма коментари:

Публикуване на коментар