S2D - Стъпка към Вашата мечта!

14.06.2011 г.

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...


  • 14.06.2011 11:31|Новини3|Новини18882

Здравето на млади години е мит

Дълбоко вкоренената представа, че младежката възраст е безметежен и щастлив период, в който човек е пощаден от здравословни проблеми не отговаря изцяло на истината, пише "Дойче веле"

Новини
Младежката възраст се ползва със славата на безметежен и щастлив период, в който човек е пощаден от тежки заболявания и здравословни проблеми. Тази дълбоко вкоренена представа обаче не отговаря изцяло на истината.
Екип от учени от Световната Здравна организация (СЗО) в Женева публикува изследване за здравето в младежка възраст, направено на базата на данни от цял свят за 2004 г. Според студията през въпросната година в света са починали 2,6 млн. души на възраст между 10 и 24 години, повечето от тях - в страни с ниски до средни доходи на глава от населението. Това представлява ниво на смъртност от 1,4 промила.
От какво страдат младежите?
Тези данни може да бъдат отчетени като относително ниски, но общата картина става доста по-мрачна, ако се отчитат не само абсолютните стойности на смъртността, казват авторите на студията.
Според експертите на СЗО трябва да се вземат предвид не само починалите на ранна възраст, но и годините, в които качеството на живот на младите е било значително влошено.
Според данните болничното бреме на хората между 10 и 24 години възлиза на общо 236 млн. изгубени години.
А това представлява около 15,5 на сто от живота на всички възрастови групи.
С оглед на тези данни става очевидно, че младежите като цяло не могат да бъдат причислени към категорията на особено здравите хора.
От особено значение е фактът, че най-много години на болести сред младите хора - близо 45 на сто - са предизвикани от невро-психически нарушения като депресии, шизофрения и биполярни разстройства, както и злоупотреба с алкохол.
Едва на второ място идват нещастните случаи като катастрофи или ранявания (предимно в уличното движения), чийто относителен дял е 12 на сто, а на трето място се нареждат инфекциозните и паразитни заболявания - общо 10 на сто.
Доброто здраве се нуждае от грижи
Според авторите на студията, тези данни онагледяват нуждата от това, световната здравна политика в бъдеще да обръща по-засилено внимание на младите възрастови групи, още повече, че психическите заболявания, които останат нелекувани, често се превръщат в хронични, а това пък на свой ред засилва податливостта на организма към други (физически) заболявания.

КОМПАНИЯ -          ,,VISION INTERNATIONAL PEOPLE GROUP,, Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО Е СКЛЮЧИЛА ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ.
Едиствената, която предлага продукти за здраве, 100% натурални,които действат на клетъчно ниво и дават трайни здравни резултати.
АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ПОЛЗВАМЕ ПРОДУКТИТЕ НА  ВИЖЪН  ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ, ИМАМЕ НАШИТЕ ЗДРАВНИ РЕЗУЛТАТИ,ДОВОЛНИ СМЕ И ЗАТОВА ГИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ.
Ако искате да ви  разкажа  за резултатите си, за това колко пием, как се чустваме и защо  аз избрах точно тези, на компания Вижън, свържете се с мен и ще ви разкажа с удоволствие.
0889 433 668
skype: pepa..ignatova

Суважение и много обич:
Пепа Игнатова




Няма коментари:

Публикуване на коментар