S2D - Стъпка към Вашата мечта!

10.06.2011 г.

ЗДРАВЕ - КАК ДА СМЕ ЗДРАВИ?


ВЕЧЕ ВИДЯХТЕ КЛИПА ЗА ЕДИН ОТ НАЙ-НОВИТЕ ПРОДУКТИ НА КОМПАНИЯ ВИЖЪН - D4X


Може да прочетете и това:


Какво представлява D4X?
Иновационен вид храна на бъдещето, създадена на база синтез на редица съвременни научни изследвания. Продуктът съдържа пет натурални хранителни компонента. D4X действа като «антидот», защитава органите-мишени от интоксикация; спомага за регулиране на жизнените процеси, въздейства на организма като на единна система; има изразен общооздравителен ефект.


Продуктът е разработен в лаборатория DEM4.
През септември 2009 г. в компания Vision бе създадена лаборатория DEM4, чиято основна задача е разработката на продукти от ново поколение (Smart Food).

Идеята за създаване на лабораторията е резултат от съвместните изследвания на качеството на живот, проведени от Vision и СЗО(Световната Здравна Организация).

Разработката на новите продукти се осъществява възоснова резултатите от перманентния мониторинг на пазарните тенденции и анализа на най-новите открития в областта на здравословното хранене.

Лабораторията се намира под личното ръководство на Президента на Компанията Дмитрий Буряк.

При разработката на продукта D4X бяха привлечени редица специалисти, като А. Мбодж, О. Гарсия, А. Арутюнян, М. Ромби, С. Аколзина.
По-подробна информация относно самата лаборатория и историята на създаването на новия продукт – очаквайте в следващото интервю с А. Мбодж през юни.

Състав на продукта и свойства на съставките:
Плодове от глог (специалната, най-полезна фракция на естерните масла от плодовете на това растение се получава посредством патентовани иновационни методи на екстракция). Понижават нивото на холестерола в кръвта, подобряватт коронарното кръвообращение. Оказват положително въздействие при сърдечна аритмия.
Плодове от шипка (специална, полезна фракция). Съдържат витамин С, P (рутин), В1, В, К, Е, каротин, които са едни от основните антиоксиданти. Шипката е особено ефективна за повишаване на хемоглубина.
Хибискус (специална фракция). Действа като антисептик и жлъчегонно средство. Подобрява работата на черния дроб, нормализира кръвното налягане и предотвратява окисляването на LDL (лошият холестерол).
Кехлибар (кехлибарена киселина) – натурален продукт, резултат от процеса на фосилизация. Натуралният кехлибар съдържа над четиридесет съединения, от него се получава кехлибарената киселина – естествена биодобавка, която помага при възпалителни и стресови ситуации, оказва положително влияние върху работата на червата, бъбреците и други вътрешни органи. Кехлибарът е ефективен природен биостимулатор; той зарежда човека с енергия, стимулира растежа на косата, прави кожата здрава и млада, успокоява нервната система, отстранява главоболието. При употребата на кехлибарена киселина, клетките на тялото много по интензивно се насищат с кислород. Кехлибарът оказва положително въдздействие върху организма. Укрепва кръвоносните съдове, стимулира движението на лимфата, гръбначно-мозъчната и междуклетъчна течности. Употребата му се счита за полезна при хора, страдащи от ниско артериално налягане, глаукома, катаракта и дистрофия на макулата.
Мед. Използва се като натурална основа на продукта, която притежава свойствата на естествен консервант, което позволява да се осигупри продължителен срок на годност без нито един консервант.

Към свойствата на съставките, освен специфичната технология на екстракция на посочените фракции, следва да отнесем и техния произход. По принцип, всички растения, които се използват като суровина при производството на хранителни продукти или средства с медицинско предназначение, съдържат определено условно-допустимо количество кадмий, олово, арсен, живак, пестициди, бактерии от групата на т. н. Чревни пръчици, плесени, радионуклиди. Това е свързано, на първо място, с качеството на изходната суровина (условия на отглеждане/растеж и превозване). А на второ - с технологията на обработка по-късно. При D4X показателите за нежелани съставки са сведени до физически възможния минимум, благодарение на специалните условия при които растенията растат, биват превозвани, а най-вожното – благодарение на споменатата технология на неинтрузивна молекулярна екстракция, позволяваща да бъдат извлечени практически изцяло пречистени от вредни примеси елементи, при запазване на техните «животворни» свойства.

Действие на продукта:
Основното действие на продукта се заключава в неговата способност да оказва мигновен защитен ефект по отношение на органите-мишени (сърце, черен дроб, бъбреци) от интоксикация, предизвикана от употреба на алкохол (в собена степен при некачествен такъв), тютюнопушене, неблагоприятни фактори на околната среда, неправилно хранене.

По-подробно, въздействието на продукта върху организма включва:

* Спомага при сърдечно-съдови заболявания и нормализира кръвообращението.
* Понижава нивото на холестерола в кръвта.
* Генерира енергия (АТФ).
* Бори се с преждевременното остаряване на организма.
* Усилва клетъчното дишане (55-65 пъти), борейки се по този начин с хипоксията.
* Значително подобрява работата на основните органи (мозък, сърце, черен дроб, бъбреци, бели дробове, стомах, черва, тимус, панкреас, кожна обвивка, костна тъкан, костен мозък, кръв, плазма, лимфа).
* Стимулира производството на инсулин.
* Нормализира работата на нервната система и противодейства на стреса.
* Оперативно блокира факторите, предизвикващи алкохолна интоксикация, «охранявайки» органите-мишени.

Уникалност на продукта:
Уникалността на продукта е свързана не толкова с ингредиентите в неговия състав, колкото с условията на получаване на суровината и технологията на производство. На първо място, технологията на неинтрузивна молекулярна екстракция на необходимите вещества от растителната суровина. На второ - технологията на обединение на пречистените ингредиенти в ефикасно съединение с предварително зададени свойства.
Смесването на съставките произтича с помощта на иновативната технология на молекулярна хомогенизация, която позволява да се «програмират» най-важните свойства на продукта. Към тях се отнасят:
Висока ефикасност на продукта благодарение на факта, че частиците на продукта имат размер 100 нанометра. За сметка на това те имат възможност да проникнат в «закритите» зони на организма. По канкретно – в мозъка. В резултат на това продуктът оказва не само «физическо», но на първо място «информационно» (сигнално) въздействие върху организма (т.е. продуктът осигурява коректна работа на мозъка, който на свой ред започва правилно да управлява целия организъм като система).

Именно това свойство, позволява този продукт да бъде причислен към категорията «умна храна» (smart food), която се явява ново поколение оздравителни продукти и оздравителни технологии (в древността и в средата на века – традиционната медицина; в началото на 20-ти век – БАД; в края на 20-ти век – комплексното хранене; в наши дни – smart food като резултат от употребата на био- и нано-технологии).

Нещо повече, молекулярната хомогенизация позволява да се осигури продължителен срок на годност на продукта, без употребата на каквито и да било консерванти и специални скъпоструващи видове опаковка. В съчетание с консервиращите свойства на натуралния мед, молекулярната хомогенизация дава ненадминат ефект при съхранение по всички параметри на продукта в течение на дълъг срок (1 година).

Допълнителни свойства:
Благодарение на факта, че основата на продукта е натурален мед, употребата му е приятна и удобна. По конкретно, продуктът може да бъде разтворен в чай или други напитки (при това температурата на напитката не трябва да надвишава 65 градуса, за да не се разрушат живите молекулярни структури на продукта). Продуктът идеално се съчетава с натуралния йогурт и други млечно-кисели продукти. (Истинският йогурт с живи лактобактерии не може да има никакви добавки. Повечето йогурти, които се предлагат на пазара, имат добавки като консерванти и различни вкусови добавки и овкусители. В такива йогурти по подразбиране не може да има жива полезна култура. «Минусът» на живия йогурт се заключава в това, че на мнозина се струва недостатъчно вкусен. Употребата на такъв йогурт заедно с D4X позволява да се запазят всички полезни свойства на първия, при това „на цената” на един по-добър и приятен вкус.)

Опаковка:
Продуктът е разфасован в малки сашета от фолио с линия за отваряне, от които той се изцежда направо в напитката, киселото мляко и пр.

За кого е предназначен този продукт?
Целевата група включва всички, които са подложени на въздействието на неблагоприятните фактори на околната среда, а също така, които имат вредни навици. По принцип към тази категория може да бъде отнесено практически 100% от населението. При това следва специално да се обособят две възрастови групи: младежи и хора на средна възраст.
Младежите са склонни към употреба на алкохол и тютюн, неправилно хранене, употреба на стимуланти (енергийни напитки). От тази гледна точка D4X ще бъде търсен след младите, тъй като дава възможност мигновено да се защитим от вредите, нанасяни на организма (върху т.н. органи-мишени), например, при употреба на енергийни напитки. (Т.е. младежите могат, както обичайно, да получат своята порция «адреналин» от енергийните напитки, но вече не с такава огромна вреда за своето здраве.)
Хората на средна възраст, при сравнение с младите, вече имат мнозина здравословни проблеми, организмът им е задръстен от токсини, енергийното ниво е понижено. За тях този продукт е прекрасна възможност оперативно да защитят своя организъм, включително от последствията при прием на лекарства, да повишат енергийното си ниво, да осигурят условия за постепенно подобряване на състоянието посредством паралелната употреба заедно с D4X на други средства, с «по-продължителен» срок на действие.

Различава се от останалите.
Основните отличителни характеристики на D4X се изразяват в следното:

1. D4X – не е медицински препарат и не е БАД, а храна.
2. За разлика от евтините препарати с аналогичен, на пръв поглед състав, D4X притежава съвършенно различна ефективност, благодарение на гореспоменатите технологии на молекулярна екстракция и хомогенизация.
3. За разлика от евтините препарати, D4X е създаден изцяло от природни съставки, без употребата на каквито и да било консерванти и ненатурални субстанции.


Няма коментари:

Публикуване на коментар