S2D - Стъпка към Вашата мечта!

9.06.2011 г.

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...


Продължение от ,,Умрелите доктори не лъжат,,

Част 2


Ако действително искате да доживеете до 100-140 години, запомнете най-важното.
Първо – трябва да избягвате опасностите, да не стъпвате на мини, т.е. да избягвате безмислените и безпричинни опасности. Разбира се , ако играете руска рулетка, пушите, пиете, бягате по средата на скоростната лента в час пик, вие едва ли ще доживеете до 120 години. Всичко това звучи забавно, но не можете да си представите, че хиляди хора умират за това, че правят подобни глупости. Искам да си помислите за това. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, вие сте длъжни обезателно да се възползвате.
Второ – вие сте длъжни да правите само това, което ви носи полза.
Необходими са ви 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, свързани с техния дефицит.
Сега за това пишат във вестниците, говорят по радиото и телевизията. За това се знае, тъй като се интересуват от здраве, дълголетие и хранителни добавки. Лекарите постоянно говорят с нас за това, но не защото към това ги принуждава медицинската професия. Не мислете, че медиците молят вестникарите да пишат за това, не. Това произлиза от факта,че тази информация помага за по-доброто разпространение на вестниците.
Моята любима статия се появи в списание “Таймс” от 06.април 1992г., ако не сте я чели, настоятелно ви препоръчвам да си я намерите от всяка училищна или публична библиотека. Направете няколко фотокопия и ги залепете на вратата, на хладилника, в банята.
Това е всеобхватна статия, която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една орицателна мисъл, казана от доктор, на който автора на статията задава въпрос:”Какво мислите за витамините и минералите, като хранителни добавки към нашето хранене?” И ето какво отговаря този доктор:”Поглъщането на витамини не носи полза.”- смята Виктор Хубин, професор по медицина в НюЙоркското медицинско училище Маутсинай. “Всички витамини като допълнение, само правят нашата урина по-скъпа.” Ако преведем тези думи на достъпен език, то се получава, че ние уринираме долари, когато приемаме витамини и минерали, т.е. напразно харчим долари за витамини и минерали. Имено това е искал да каже. И след като това е публикувано, значи има нещо в това. Но ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии – на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:
Не инвестирайки в самите себе си минерали и витамини, Вие инвестирате в благосъстоянието на докторите от медицината.
Аз твърдо вярвам в това, че имено ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776г. и Втората световна война, САЩ са похарчили около 8 млрд.$ за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат 1.2 трил.$ годишно и това все още не е достатъчно. А на всеки му се иска медицината да бъде безплатна.
И аз ще ви кажа, че ако използваме за селското стопанство, и по-точно за животновъдството медицинската система от човешки тип, то котлетите, които ядем , ще поскъпнат на 275$ за 0.5кг. А ако се възползвате от селскостопанската система, която ние прилагаме в животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва 10$ на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултати от най-новите медицински изследвания.
Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар ? Никой ? Интересно, нали ? Но аз имам голямо количество информация, която можете да получите. Искам да я споделя с вас.




СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ








С уважение и много обич:
Пепа Игнатова




Няма коментари:

Публикуване на коментар