S2D - Стъпка към Вашата мечта!

10.06.2011 г.

ЗАТЛЪСТЯВАНЕ


ЗАТЛЪСТЯВАНЕ-
БИОЛОГИЧНО АКТИВНИ ДОБАВКИ – КЛЮЧ КЪМ ТЯХНОТО РЕШАВАНЕ


.
Затлъстяването е натрупване на мазнини в организма, което води до излишна телесна маса с 20% повече от нормалните средни величини. В зависимост от телесната маса съществуват затлъстяване I степен (когато телесната маса е с 29% по-висока от “идеалната”), II степен (когато излишната маса е 30-49%), III степен (когато излишната маса е 50-99%) и IV степен (когато излишната телесна маса е 100% или повече).
Затлъстяването е не само медицински, но и специален проблем, тъй като в развитите страни хората, страдащи от различни степени на затлъстяване са 20-30% от общото население.
Излишната телесна маса и затлъстяването възникват, когато постъпването с хранителния прием на енергия превишава нуждите от нея в организма. Това се увеличава с всяка изминала година и повишава риска от развитие на опасни заболявания: атеросклероза (2 пъти), хипертонична болест (3 пъти), ИБС (1,5 път), захарен диабет (4 пъти), холелитиаза (6 пъти), варикозно разширение на вените (2-3 пъти), полиостеоартроза (4 пъти), подагра (3 пъти). Основният механизъм на развитие на затлъстяването е увеличаването на количеството или обема на мастните клетки – адипоцитите и съдържанието в тях на липиди. Този процес може да се наблюдава през целия живот, но най-критични периоди за това са двата последни месеца от бременността, първата година от живота и периода на половото съзряване, когато количеството и размера на адипоцитите могат да достигат максимално значение. По този начин прекомерното хранене и излишната телесна маса в тези критични периоди представлява голям риск за развитие на затлъстяване в зряла възраст.
Днес съвсем явно липсват диети и курсове на лечение на затлъстяването. Знае се, че с първите свалени килограми се изхвърля само водата и малко количество от натрупаните въглехидрати. Още повече, че ниско калорийните диети, като заставят тъканите да освобождават белтъчините от производство на енергия като едновременно с това блокират така наречените липолитични, освобождаващи мазнините механизми. Мастните клетки се стремят да получават и да задържат дълго всяка нова молекула мазнина, тъй като тяхната задача, възложена от природата е да защитават организма от внезапни пристъпи на глад. Следователно, за да бъде човек строен, трябва да мобилизира от мастното депо мазнините, които са важен източник на енергия и да ги изпрати в тези клетки на организма, в които тази енергия ще бъде изразходвана според енергетичните нужди.
С цел първична и вторична профилактика на това заболяване и в състава на комплексната терапия се препоръчва прием на следните БАД на компания “Vision”:
Антиокс съдържа редица активни антиоксиданти, осигуряващи на организма комплексна защита и способстващи регулацията на липидната обмяна.
Свелтформ съдържа в състава си Камбоджанска гарциния, Китайска камелия, които оказват положително влияние върху липидната обмяна, Кафяви водорасли, богати на различни ценни вещества, включително и йод, който регулира дейността на щитовидната жлеза, витамин С, притежаващ антиоксидантни свойства, а също и хром, понижаващ синтеза а липиди.
Хромвитал съдържа елевтерокок, гуарана и кола, които осигуряват ускорението на метаболизма, а също и хром, понижаващ синтеза а липиди.

Лайфпак Джуниър включва пълен витаминно-минерален комплекс, нормализиращ обмяната на веществата.
Възстановителният комплекс : Куперс , Биск , Активи , Мега комплекс от биологичноактивни вещества, ускоряващи метаболизма.
Мъжкият комплекс : включва Артум, съдържащ биологичноактивни компоненти, нормализиращи хормоналната обмяна на мъжете, Ламин, съдържащ
L-карнитин, способстващ за нормализацията на липидната обмяна, Сталон , съдържащ линолева киселина, нормализираща холестериновата обмяна.
Женският комплекс : включва Артемида (Китайска ангелика), Медисоя (изофлавони на соята) нормализира хормоналната обмяна на жените, Бюти съдържа метионин и соев лецитин, нормализиращи липидната обмяна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар