S2D - Стъпка към Вашата мечта!

9.06.2011 г.

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...


ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ ,,УМРЕЛИТЕ ДОКТОРИ НЕ ЛЪЖАТ,,

ЧАСТ 3

Първо – язва на стомаха.
Кой от вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стреса. Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а и да можехме, то вашата свинска пържола ще ви излезе 275$ за 0,5кг. Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ ние можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете, без никаква хирургична намеса. Така и направихме и лечението ни излезе примерно 5$ на свиня. Лечение с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин.
Националните институти едва през февруари 1994г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е придизвикана от бактерии, а не от стрес и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено говорят :показва обнадеждаващи резултати, които могат да се окажат благотворни.” Сега националните институти използват именно думата” излекуване ” – без намеци. Те казват: “излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин”. Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин или в аптеката и да купят за 2$ бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм.
И така, приемайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор : да се излекувате за 5$ или да позволите да ви разрежат. Изборът е ваш. По-нататък, каква е втората причина за смъртността на американците?
Да – това ужасно заболяване – рак.
През септември 1933г. в националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раковоболни, беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени, въз основа на изследвания проведени в Китай. За тях беше избрана китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания.
В течение на 5 години, на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им се витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза витамин С е 60мг., то болните получаваха 120мг.
Алън Пол, човек, който е удостоен с две Нобелови награди казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да приемате по 10 000мг. от него за деня. И ето резултата: лекарите, които в захлас спориха с него, вече се намират на оня свят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 14 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.
Вие сами трябва да направите своя избор: да послушате съветите на умрелите лекари, или да се придържате към мнението на доктор Пол.
И така, напълно нормално е да се приема Вит.С– двойна доза, Вит.А- двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се приема цинк, рибофлавин, молибден и т.н. Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: Вит.Е, бетакаротин и селен. Тези три компонента се приемат в двойни дози за деня. Ако при това Вие извлечете само 50% полза, вече е добре. При пациентите получаващи Вит.Е, бетакаротин и селен, в течение на 5 год, смъртността при всички случаи е намаляла на 9%, т.е. 10 от всеки 100 болни обречени да умрат са оживели. А при раково болните, обречени на смърт, които са приемали тези 3 компонента, от 100, 13 са оживели.
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, т.е. 21 човека от 100.
И в този случай вашият лекуващ лекар трябваше да Ви изпрати тази информация. Ако той не е искал да поеме своята отговорност, то трябваше да ви информира, за да направите сами своя избор. Ето защо, такова отношение към пациентите ми се струва смешно, а от друга страна, това е още едно потвърждение за тяхното равнодушие.

По-нататък : артрит.
От септември 1993 год., в медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница, се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави, в резултат на артрита. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозно лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезотриксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото което оставаше, беше хирургична намеса за замяна на ставите. Тогава аз казах:”Слушайте, тези хора, са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дни, всичко 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент.” Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение; всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх, с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дена всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха; след 30 дена те вече можеха да си позволят някой неща, а след 3 месеца функциите на ставите напълно се възстановиха.
А сега ще ви разсмея. Смешната част е свързана с доктора, който провеждаше тези изследвания в Харвард. Той обяви кокошия хрущял за лекарство, защото, ако това помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта. И с невъоръжено око се вижда, как мозъкът му започна трескаво да смята:”…300 $ капсулата, всичко 25 пациента …” и т.н.
Е ако това не ви харесва може да отидете в аптеката и да си купите ноксиджелон. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата. В него основен компонент е говеждия хрущял, който на свой ред се явява добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия, и ако приемате по 0,5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло, с колоидни минерали, то следващия път когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита
Кой от вас някога е чувал за болестта на
Алцхаймер (загуба на паметта)?
Сега за нея знаят всички, но когато аз бях малко момче, болестта на Алцхаймер просто не съществуваше. Сега това е един от най-разпространените недъзи, поразяващ един на всеки двама души достигнали до 70 годишна възраст. Достатъчно плашещи данни. А как да се определи и излекува болестта на Алцхаймер в ранен стадий при животните? Представете си какви загуби биха понесли фермерите, ако свинемайката не помни защо е отишла при хранилката. Затова с този проблем в животновъдството, започнахме да се занимаваме преди 50 год. Правехме това с помощта на големи дози Вит. Е. Вие трябваше да получите писмо от вашия лекар през юли 1992 год., защото сериозното научно-изследователско училище към Калифорнийския университет в Сан Диего, през 1992 год. публикува изявление, че вит. Е забавя загубата на паметта при болестта на Алцхаймер. И тук те са изостанали от ветеринарната медицина с 50 год.
Именно за това, може би за Вас е по-добре да ходите на ветеринар.
Сега ми кажете, кой от вас е изпитвал неприятностите свързани с
камъни в бъбреците ?
Да, ето виждам няколко ръце. Добре. Кажете, от какво най-вече ви препоръча да се пазите в храненето си, доктора? От калция. И никакви млечни продукти, никакви продукти съдържащи калций. Защото съществуваше увереност, че “калция в бъбреците, се появява от калция съдържащ се в продуктите, които Вие употребявате за храна.” Всъщност, калция в бъбреците се появява от Вашите собствени кости. Когато имате дефицит на калций, тогава се образуват камъни в бъбреците. От хиляда години, ние знаем, че за да се предотврати образуването на камъни в бъбреците при домашните животни, трябва да им се дава повече калций, магнезий и бор. Но биковете, овните, млекодайните животни имат такава анатомия, че когато се разболеят от тази болест, те просто умират. Когато при нас се появят камъни в бъбреците, от болка ни се иска да умрем. Ние знаем как да предотвратим това заболяване. Вие трябваше да получите писмо от Вашият доктор още през 1993г., и в него е трябвало да се каже, че калция намалява риска от камъни в бъбреците. Бяха изучени около 40 000 пациента, разделени на 5 категории. В групата, получаваща най-голямо количество калций, никой нямаше камъни в бъбреците. Помните ли, говорих Ви, че лекарите доживяват до 58 години, а ние с Вас до 75,5 год. И така, групата професионалисти, които Ви казват как да живеете и Ви уверяват, че не трябва да употребявате сол, кофеин, да не ядете краве масло, а маргарин, да не правите всякакви глупости, умират на 58 год., в същото време, когато хората на 120-140 г., поставят късче каменна сол в чашата с чай, а изпиват по 40 чашки на ден, т.е. употребяват по 40 парченца сол на ден, готвят с краве масло вместо със зехтин и живеят до 120 години. Така, че на кого ще повярвате, на този, който живее 120 г. или на този, който доживява до 58 ? Изборът е Ваш.
При това аз много уважавам някои от тях. Сред тях е доктор Стюард Картред. Той е на 58 години и е семеен лекар. Занимава се с проблемите на аневризъма. Това е отичане на слабите артерии, което води да загуба на еластичността на тъканите.
През 1957 год. ние разбрахме, че причината за аневризъма е дефицита на мед в организма. Тогава ние работихме на проект, като наблюдавахме 200 000 пуйки. Давахме им специална дажба, в която бяха включени 90 хранителни вещества. И в първите 13 седмици точно половината пуйки умряха от аневризъм. Увеличавайки двойно количеството на медта при храненето, фермерите отгледаха 500 000 пуйки и нито една от тях не умря в резултат на аневризъм. Този експеримент беше проведен върху мишки, котки, кучета, свине и не зная върху какви още други животни. Ние достигнахме до извода, че именно дефицитът на мед е причина за заболяването.
Ранното побеляване е първия признак, че имате липса на мед в организма. Кожата се набръчква, защото е нарушена еластичността на тъканите, появяват се кръгове под очите, линии по лицето и приличате на изсушена слива, освен това съществува и друг проблем, варикозно разширени вени, тъй като е нарушена еластичността на тъканите. Цялото Ви тяло провисва – ръцете, гърдите, корема, бузите и Вие прибягвате до пластична операция, отивайки при козметолога. В действителност по-практично и безопасно е да приемате колоидни минерали.
Сега ще Ви запозная с друг лекар – Мартин Картър. Той почина на 57 г. Имаше степен на лекар в Харвардската медицинска школа, докторска степен по медицина в Йейл. Когато му направиха аутопсия, се установи, че причината за смъртта му е аневризъм на аортата. Това беше заключение на лекар от болницата при университета “Рокфелер”. Така, че от какво умря доктора – от дефицит на мед. И той имаше “ефтина урина”. А ето и друг пример. Достатъчно известната адвокатка от Детройт, Елен Джойс, почина на 44 г. Тя посещаваше един от най-модните спортни клубове, тъй като знаете, че сега всички жени искат да имат стоманени кости при минимални разходи. Нейната смърт също е причинена от аневризъм. Според резултата от аутопсията, симптомите приличаха на парализа или кръвоизлив. Причина за това е също дефицит на медта. Тя също имаше “ефтина урина”.



СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ



С уважение и много обич:
Пепа Игнатова

Няма коментари:

Публикуване на коментар