S2D - Стъпка към Вашата мечта!

29.05.2011 г.

7 EТАПА НА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА



КОИ СА  7-ТЕ  ЕТАПА  НА  ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

Неправилното и бедно на витамини и минерали хранене предизвиква затлачване на организма с хранителни отпадъци, които гният и ферментират в него, като предизвикват редица болестни увреждания. Уврежданията протичат в седем основни етапа.
Първи етап:
 Външно здравият човек чувства само обща умора и отпадналост. Това е свидетелство за започналото затлачване (замърсяване) на нервните канали, което в последствие довежда до остеохондроза на прешлените (шипове).
Втори етап:
 Към умората се прибавя главоболие, тъпа болка в ставите и мускулите. Извън появата на каквито и да е заболявания това може да е сигнал за това, че човек пренасища организма си със сладко и захар, и храни, които не са подходящи за конкретния човек.
Трети етап:
 Появата на различни алергични реакции е естествен стремеж на силно затлачения организъм да изхвърли тази шлака от себе си. Стимулатори могат да бъдат най-различни алергени – цветен прашец, битова прах, козина от животни, храна, лекарствени препарати и т.н. Едва когато затлачването премине допустимия предел, при човек може да започне кашлица, преминаваща в астма, сълзене от очите, появата на храчки, появяват се изменения на кожата, т.е. видими сигнали на неблагополучието, такива като псориазис, екзема, захарен диабет и т.н. При жените се проявяват гинекологични нарушения, изразени чрез различни течения. Всичко това свидетелства за неправилно хранене.
Към третия етап се отнася и такава, нерядка сред децата болест, като нощно напикаване. В този случай микробиолозите отделят по-голямото внимание към храненето на децата. Ако това се случва през първата половина на нощта, препоръчва се отказ от плодове, сокове, сладко, олио срещу приемането на повече каши от ядки. Ако това става призори, следва да се дават задушени зеленчуци, гъсти супи и по-безсолна храна.
Четвърти етап:
 Проявява се чрез болести на застояването и отлаганията като кисти, фиброми, папиломи, полипи, аденоми, тромбофлебити, тумори, затлъстяване, оттичания и т.н., а също мастни отлагания. Появата на папиломи по тялото на човек сигнализира за появата на полипи в една или друга част на дебелото черво. Така, “мясная ресница” означава израстване на полип в десния ъгъл на изходящите части на дебелото черво, под мишниците или на гърдите – полип в долния външен ъгъл на дебелото черво, на долната част на гърдите – полип в стомаха.
Пети етап:
 Съпътстват го болести, свързани с деформации на съединителната тъкан на органите. Това е ревматизъм и полиартрит, при които пикочната киселина, явяваща се продукт на лошо усвоени белтъчини от организма, се отлага (натрупва) в ставите и мускулите.
Шести етап:
 Този стадий на затлачване на организма съответства на замърсяване с биохимични наслоения на нервните канали така, че предаването на сигнали по тях става невъзможно, възникват парези, паралич, болест на Паркинсон и др.
Седми етап:
 Това е последният стадий на затлачване на организма, водещ до необратими болести, свързани с разлагане на клетки и органи, т.е. рак.
Рак (според д-р Херзън) – това е отмъщението на природата за неправилно изядената храна
Рак – това е вече такова състояние, когато противораковата защита, осигурявана от способността за ферментация в дебелото черво е равна на нула, когато патологичните клетки се формират и размножават безпрепятствен

Няма коментари:

Публикуване на коментар