S2D - Стъпка към Вашата мечта!

24.08.2012 г.

С кои храни можете да победите запека? Нормално e възрастен човек да ходи по голяма нужда веднъж на ден. Ако знаете, че по принцип трудно ходите по голяма нужда или просто от известно време имате подобен проблем, много вероятно е в диетата ви да липсват фибри. Дневната нужда на човек е около 25-30 грама фибри, като повечето пълноценно хранещи се хора обикновено консумират значително повече. Към решението на проблема трябва да подходите внимателно. Консумацията на 30 грама фибри наведнъж може да е причина за силни коремни болки и стомашно-чревно разстройство. За да решите проблема със запека успешно, трябва да промените някои хранителни навици, но постепенно и за продължителен период от време. Ето какви храни трябва да застъпите в диетата си, за да се отървете от запека: Зърнена закуска. Пълнозърнест хляб. Сушени плодове – фурми, смокини, кайсии, стафиди – всички те са богати на фибри. Ягоди, капини и боровинки – това са плодове, богати на фибри. Пуканки – на кино или у дома пред телевизора, те не са за подценяване при запек. Сини сливи – пресни или сушени, те са богати на фибри, но и на сорбитол, който е естествен лаксатив. Зрял фасул – различните видове бобови растения са с различно съдържание на фибри, но сред всички други зеленчуци са и до 2 пъти по-богати на фибри. Броколи – съдържанието на фибри е подобно на това при фасула. Термичната обработка значително намалява съдържанието на фибри в броколите, но дори задушени, те са отличен избор при запек, като се има предвид и ниската им калорийна стойност. Ябълки и круши – да, но с обвивката, където се съдържа по-голямата част от фибрите на тези плодове. Те са добър източник и на пектин. Ядки – добър източник на фибри, но и на калории, с което трябва да се внимава. Картофи – в борбата със запека се научете да ги консумирате печени или варени, но без да ги белите. Аз предпочитам вечер преди лягане, чаша зелен чай Вижън.Това препоръчвам и на близките си.

9.08.2012 г.

Vision - Здравето е от растенията - Ново* БАД DiReset
-
http://vipignatova.boosterhit.com/promo/13.html Нашата имунна система работи без паузи и почивни дни, но тя не винаги може да се справи с натоварването. Стресът, претоварването с работа, непълноценното и неправилно хранене - всичко това води до отслабване на здравето. Понякога защитните сили на организма така отслабват, че човек не е в състояние да се справи и с обикновенна настинка. Натуралният продукт DiReset обновява имунитета и възстановява всички функции на организма. Благодарение на активната си структура, той започва процеса на производството на нови имунни клетки. Компонентите DiReset предотвратяват образуването на свободни радикали. За разлика от много други продукти, които стимулират имунната система и предизвикат изтощение, ако се използват по-продължително, DiReset може да се приема постоянно, всеки ден, а не само през сезона на настинките. DiReset има меко действие и не предизвиква пристрастяване, което позволява на имунната система винаги да работи на пълен капацитет. Препоръчва се да се приема в съчетание с пречистващия от токсини комплекс Ди ай Гард нано (D i Guard nano), или след курс на прочистване. Първо - DiReset работи най-добре, когато организма се отърве от токсините. И на второ място - тялото е много чувствително към промени. Вследствие на всякакви промени в него, включително процесите на пречистване, отслабва имунната система. DiReset ще спомогне да рестартирате имунната система на организма, не позволявайки на тялото да отслабва защитните си сили. Допълнителна защита Тъй като имунитетът е сложна многостепенна система, защитата трябва да се осъществява на всичките и нива. Това се отнася особено за кръвотворнатата и храносмилателната системи. Не е тайна, че повече от половината от всички имунни клетки на организма се намират в червата. За "чревния имунитет" отговарят живеещите там полезни бактерии. За да расте количеството на "добрите" бактерии, и заедно с това да се усилва защитата, е необходимо да се осигури правилно хранене на полезните микроорганизми, добавяйки в режима на хранене пребиотици. Един от най-добрите пребиотици в света се счита инулин. НОВО!!!http://vipignatova.boosterhit.com/promo/13.html

3.08.2012 г.

Динята – идеалната лятна храна Здравословно хранене и диети, 2 август 2012
Независимо какъв сорт е динята, този сладък плод е идеална храна за лятото. По данни на американски източници хранителната стойност на динята за една порция (или около 150 грама) е: Витамин С – около 20% от препоръчителния дневен прием за възрастни; Витамин А – около 18% от препоръчителния дневен прием за възрастни; Калий – около 5% от препоръчителния дневен прием за възрастни; Магнезий – около 4% от препоръчителния дневен прием за възрасти; Калории (45 ккал) – около 2% при нормален дневен хранителен режим. Динята е не само добра за утоляване на жаждата, но благодарение на съдържащите се в нея антиоксиданти има добър ефект върху възпалителните процеси, които се развиват при заболявания като астма, атеросклероза, диабет, рак на дебелото черво, артрит и други. В динята се съдържат два важни антиоксиданта – витамин С и витамин А, в сравнително голямо количество. Към тях трябва да се прибави и ликопен, антиоксидант от групата на каротеноидите. Тези вещества, приети при хранене, имат мощно неутрализиращо свободните радикали действие. По този начин се повлиява благоприятно възпалителният процес в съдовите стени при атеросклероза или възпалението в стените на бронхите при астма.