S2D - Стъпка към Вашата мечта!

31.10.2011 г.

ЗДРАВЕ - КАК ДА СМЕ ЗДРАВИ?

Публикацията по-долу е с превод на Гугъл от сайта на компания Вижън,моля за извинение за не перфектният превод.

ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМ, АЗ ПОЛЗВАМ  ТАЗИ КОМБИНАЦИЯ ОТ ПРОДУКТИ:

АНТИОКС
ДЕТОКС
ХРОМВИТАЛ
МЕГА
АКТИВИ
СЕЙФ-ТОО-СЕЕ

ГЪСТА СУПА ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КЕРВИЗ И КАРТОФЧЕ.

Когато усетя, че нещо не е наред и ми предстои разболяване, пия тези продукти през час.
Всичко отшумява и няма никакви последствия.
Не се налага да ползвам синтетични лекарства, каквито и да са и няма усложнения.
ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ГО И НА ВАС,ПРИЯТЕЛИ.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С  НАТУРАЛНИТЕ ПРОДУКТИ НА КОМПАНИЯ  ВИЖЪН!!


НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА ЗИМАТА С НЕЙНИТЕ КРАСОТИ.

ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ


Топли през студените CARE сезон, или правилата срещу настинки

Есен, чист въздух, попадат позлата, на бунт от цветове ... Лекарите продължават да този традиционен списък есента по-малко поетично условия: хрема, кашлица, главоболие и други симптоми на ОРЗ и ОРЗ.
Много хора не възприемат тези сезонни заболявания сериозно, казвайки, че падането трябва да боли. Но ако squelchy нос и възпалено гърло се не е толкова опасно, но postprostudnye усложнения - не е шега. Синузит, отит, пневмония, сърдечно-съдови заболявания и обостряне на хронични заболявания - са резултат от работа или просто да натиснете отслабените студеното тяло.
Антивирусна по-добре да атакува едновременно на два фронта: от външната страна, за намаляване на риска да бъде в опасна среда, и в рамките на укрепване на тялото добре.
Проблем: вируси и бактерии в околната среда
Общественият транспорт, магазини, кихане колеги - по време на епидемии въздуха е заразена с вируси, които причиняват заболяване.
Но няма да: поставя на маска, namazhemsya Оксолиновата мехлем naedimsya сок, чесън и капе по носа - и без вируси не се страхуват?
Устойчивост на това объркване може да се сравни само с тази на безсмислието. Медицински маски може да бъде полезна е болен човек - така, кихане и кашляне, не разпределят частици на заразените слюнка наоколо (между другото, трябва да бъдат маскирани само в крайни случаи, в противен случай вместо на чист въздух да диша на сиромаха ще имат свои собствени вируси.) Здрави, тя не се нуждае и - размерът на вируси, плаващи във въздуха по-малко от отворите на маската.
Що се отнася чесън, въпреки че той е богат на витамини, но лекарите го отрече изразено антивирусно лечение.Капково в носа като чесън сок само опасно - тя изгаря лигавицата и нарушава защитната си функция. Една популярна oksolinka, която предпазва носа, не се намесва с вируса влиза в тялото през устата и очите.
Правилният подход: се опитват да бъдат по-малко оживени места, както и пътуване с автобус, метро да бъдат заменени от пешеходен туризъм. Мийте ръцете си често - до 80% от микроби живеят там. Насърчаване на вашите колеги и дом на често проветряване и овлажнители - пресни, влажен въздух се смята за един от най-добрите антивирусни агенти. Също така, не забравяйте за антивирусен ефект на ароматерапията. Ароматни масла са част от интегрирани инструменти за грижа за кожата устна Здрави Kiss , ще спомогне за "блок" в покрайнините на вируси, перфектно допълват oksolinovuyu маз.
Проблемът: намаляване на защитните сили на организма
През есента на тялото ни има твърд време: времето люлки, липсата на слънце - всичко това намалява общия тонус и устойчивост към заболявания. След пропуск на увреден имунитет, Мошениците микроби навлизат в организма и да започне да заснемете.
Но не ще : ваксинация и имуномодулатори.
В грип изстрел - не е панацея. Защита срещу някои щамове на грипния вирус, тя е безсилна пред всички останали, което означава, че шансовете на "улов" rhinovirus, аденовирус, както и други беди след ваксинацията не намалява.В допълнение, ваксината има редица противопоказания и странични ефекти на непоносимост към белтъка преди ескалацията на хронични заболявания. Имуномодулатори, повечето лекари са обикновено счита за нож с две остриета. Единият край на стимулира имунната система, като го кара да се носят на работа, а вторият - побой върху него, изтощени до краен предел, трайно нарушаване на защитната система.
Правилният подход: балансирано хранене, и укрепване на имунитета. Здраве започва с ястие: опасен период на хранене е на стойност специално внимание. Елате в помощ на имунитета на обилна закуска, протеинови храни, което увеличава синтеза на полезни имуноглобулин, зеленчуци и плодове, богати на бета-каротин (тиква, ряпа, моркови) и витамин C (зеле, спанак, киви, ябълки, боровинки).
Като работна закуска, ще бъде необходимо млечни продукти: bifidokultury и укрепване на тялото. За подобряване на вкуса и в пъти увеличение в полза на вестник "подсилване", да го комбинирате с интелигентни храна D4X ми UnitDose . Съюз на мед, хибискус, глог и шипка в комбинация с янтарна киселина - най-приятен начин да се храни здравословно.
Но една храна, дори и умно, а не решаване на проблема: тялото се нуждае от витамини и минерални грим. Тя е за тези сезонни предизвикателствата на Vision специалисти са разработили специална програма за стимулиране на имунната система. Нейните съставни седем добавки - недвижими консултации от високо квалифицирани специалисти в областта на здравеопазването. Нарушения на съня, умора, липса на кашлица и витамини А и C, отслабването на имунната и възпалителни процеси - плюсове на програмата "имунна система" ще се справят с него много добре.
Antiox + - източник на антиоксиданти, витамини, селен и цинк. Тя предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания, укрепва организма и го предпазва от вредните свободни радикали.
Detox + - наблюдение immunocorrection и максимална адаптация към неблагоприятни фактори на околната среда.
Hromvital + с Eleutherococcus - един жизненост на тялото и духа, който липсва дъждовна есен, повишаване на умствената и физическа работоспособност, прилив на енергия и добро настроение.
Гъста супа от месо с йод и желязо допринася за цялостното благосъстояние.
Mega предотвратява възпалението.
Active повишава резистентността към инфекции.
Seyf-ту-си съдържа необходимите имунитет на полиненаситени мастни киселини.
Великолепната седморка комплекс може да се използва изцяло или част от нея разнообразни по своя воля, намаляване или допълването му с любимите си храни, fitotonikami аз Fly и интелигентни храна D4X ми UnitDose .Нека есента ще доведе до ярки цветове, отколкото досадно студено!

28.10.2011 г.

IFLY - ФИТОТОНИЦИ ОТ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ


Поръчай още сега и ползвай  с наслада:  http://www.visionshop.me/?from=salud



ФИТОТОНИЦИ  IFLAY      

Фитотониците представляват новаторски подход  за повишаване  енергийтият статус на организма.Името на тази категория продукти се формира от две думи- фито –,,растителен „и тоник-,,ободряващ”.
Благодарение на уникалната патентована формула,растителните компоненти на фитотониците IFLY  помагат на организма да синтезира енергия,подобно на процеса, при който зелените листа на растенията синтезират енергия под влиянеито на слънчевите лъчи.Затова дори и след влиянието на това ,,енергийно слънчице „ вие няма да усетите загуба на сила, енергия и тонус.Няма да има преумора или нервност.

Фитотониците IFLY има съществени предимства:

  1. Натурална растителна основа
Те са здравословната енергия на природата,без газиране, без синтетични стимулатори,ароматизатори, оцветителии овкусители.
Серията( комплект от 5 фитотоника) IFLY съдържа 5 фитотоника от билки,всяко от които освен  че тонизира има и антимикробен ефект и подпомага общото укрепване на организма.

Фруктозата, която се съдържа в тях е от натурална плодова захар – ефективен източник на енергия,изключително полезен за спортисти и хора, които се занимават с тежък умствен и физически труд.
В състава на фитотониците влиза също и витамин С,който е нужен за синтизирането на карнитин,нужен на организмаза отделяна ененергия.


  1. Меко въздействие върху организма
Фитотониците IFLY оказват меко тонизиращо въздействие на организма,който за разлика от синтетичните енергийни напитки не предизвиква нервност,превъзбуда и безсъние, а  позволяват спокоен сън след тежък и изморителен ден.
Те имат балансирано кофеиново съдържание, и благодарение на специалната формула имат щадящо действие и усигуряват прилив на бодрост, като след  добра,пълноценна почивка.


  1. Извеждат токсините и отровите от организма
Много често нарушаване режима на сън  води до нарушаване режима на хранене  и така увеличаване на вредните навици.Когато  сме забързани в ежедневието,едва ли се сещаме за здравословният начин на живот и навиците за това.
Фитотониците спомагат за извеждане от организма на вредните вещества и токсините, както и да неутрализират последствията от вредното имвлияние.

При това е редно да се разбере,че стимулирането на организма дори и с такива меки,натурални продукти като IFLY,означава допълнително натоварванена органите мишени- сърце,черен дроб,бъбреци,което означава,че всяка стимулираща напитка, трябва да се съпровожда с продукт- антиод.,както всеки мотоциклетист, трябвада кара с каска.
В идеално дъпълнение на фитотониците се явява D4X – уната храна на компанията, в качеството й на защита.D4X Mi Unit Dose  е бръз  и здравословен начин да се компенсира допълнителното натоварване, а и се приема един добър набор от нужни на организма  микронутриенти.

Предсавям ви поотделно всеки един от фитотониците  IFLY:

  1)  IFLY Златен корен (Golgen Root)Фитотоник с екстрат от Златен тоник.

Действие: Детоксикация.Продължително стимулиране на енергия,която активира естествените процеси,на саморегулация и обновяване на организма.Корените на билката ,,Златен корен”(Розова радиола), съдържа много фенолови съединения,захари, органични киселини,етерични масла,минирални вещества,особенно Манган.Помага при физическа и умствена умора,увеличава работоспособността и повишава устойчивостта на организма срущу заболявания.Подобрява сексуалната активност.

2) IFLY Женшен (Gingseng): Фитотоник с екстракт от женшен

Действие: Антистресови и имуностимулиращи  свойства.Повишава сексуалната активност, подпомага изгарянето на мазнините.
Женшена е уникален природен адаптоген,който се характеризира с антистресово действие,повишава работоспособноста и дава сила.

3) IFLY Гинко Билоба (Ginkgo Biloba): С екстрат на листа от Гинко Билоба

Действие: Повишава умсвената и физическата активност,намалява чуството за сънливост, повишава мозъчната активност.
Препоръчва се ,при слаба концентрация,необходима на всички в напрегнатия ритъм на живот.Екстракта от Гинко билоба  подпомага усвояване на кислорода и глюкозата от тъканите на главният мозък, подобрява кръвоснабдяването на целият организъм,защитава нервните клетки от вредното въздействие на негативните фактори,регулира тонуса и еластичноста на кръвоносните съдове, подобрява паметта и подобрява чуството на подтиснатост.

  1. IFLY Мате (Yerba Mate):Фитотоник с екстракт от Мате
  2.  
Действие: Продължително протичащо  стимулиране на енергия,повдига настроението ,активизара метаболизма.
Матето е вечно зелен храст, листата на което сваля умората,повишава вниманието и  общият тонус.Богат на витамини В1,В2,необходими за  набавяне на енергия в организма.Те участват в обмяната на белтъчините,мазнините и въглехидратите, в регулиране процесите на кръвотворене.Съдържа Магнезий,Желязо,Калций,Фосфор и Калии.Помага в борбата срещу наднорменото тегло,премахма усещането за дискомфорт,след продължителна и обилна консумация или на тежки храни.


                    
  1. IFLY  Гуарана (Guarana): Фитотоник от семена на Гуарана
Действие: Помага за преодоляване на махмурлука, подържа функцията на черният дроб.Гуараната активизира мозъчната дейност ,увеличава издръжливостта,без да създава умора.Подобрява обмяната на веществата и храносмилането,безда увеличава апетита.Помага за извеждане на токсините от разпадането на алкохола и за преудоляването на махмурлука.


ЕДИН  ОТ  БЕЛЕЗИТЕ  ЗА  ПРИРОДНИЯТ  СЪСТАВ  НА ПРОДУКТТИТЕ  Е  УТАЙКАТА  НА  ДЪНОТО,  КОЯТО  СЕ ПОЛУЧАВА  ВСЛЕДСТВИЕ  НА   ЕСТЕСТВЕНОТО СЕПАРИРАНЕ, КАКТО  ПРИ  ПРЯСНО  ИЗЦЕДЕНИТЕ СОКОВЕ. Затова,преди консумация се препоръчва бутилката да се разклати.

Цена: 4.90 лв /2.60 евро (за 1бр)
         24.16 лв/13 евро    (за 5 бр)

Поръчай още сега и ползвай  с наслада:  http://www.visionshop.me/?from=salud


27.10.2011 г.

ГРАНАТИН КУ10 - ПОРЪЧАЙ СЕГА И ВЗЕМИ СВОЯ КОД ЗА ОТСТЪПКА!


  http://www.visionshop.me/?from=salud



Здравейте Приятели!

Днес искам да споделя  с вас това, което мен лично много ме вълнува: СТАРОСТТА. Как не искам да остарява!!

Как искам да забавя старостта и да запазя младостта си.

ДАЛИ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО?

 

Защо стареем?

 

Стареенето на клетката може да бъде забавено

Можем ли да спрем стареенето? Въпросът, който вълнува милиони хора по света, вече има научен отговор.
Как стареем?
Основната причина за стареенето са свободните радикали, появяващи се в организма при стрес, лошо хранене и прекомерно физическо натоварване. Те увреждат клетките в организма и намаляват тяхната способност да се регенерират. Впоследствие се влошава дейността на протеините кератин и колаген, от което с времето кожата повяхва, появяват се бръчки, а косата и ноктите губят своя блясък.
Какво можем да направим?
Най-ефективното средство за поддържане на млад и свеж вид за дълго е приемът на антиоксиданти, разкриват учени. Антиоксидантите улавят и елиминират свободните радикали, като предпазват клетката от увреждане и запазват нейните репродуктивни функции. Здравите клетки пък от своя страна са ключът към запазването на по-млад външен вид за дълго.
ЗА ВСИЧКО ТОВА, АЗ РАЗБРАХ НЕОТДАВНА, КОГАТО ОТКРИХ КОМПАНИЯ Вижън .
Аз започнах да ползвам един от най-новите продукти на компанията  ГРАНАТИН - КУ10. Ползвам Го вече  6 месеца, заедно с другите продукти от класическата серия и вИждам осезателна промяна на моята кожа  и моето излъчване.Това,че ме среща приятели и познати, които ми казват, колко добре изглеждам, ми дава самочуствие и  приятни усещания.Та това е приятно за всяка една жена.Но аз забелязвам,че и мъжете започнаха да се интересуват от това, как така добре изглеждам и каква е причината.Факт е,че процента мъж-жена и почти на равно от тези, които се интересуват и които започнаха да ползват този продукт, ме накара да го споделя с вас.
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА  ТОЗИ ПРОДУКТ, КОЙТО КАРА СТАРОСТТА,ДА ПОЧАКА...
ГРАНАТИН – Q 10

Kоезим  Q 10 -  влияее същественно, да не остаряваме.
Неговото гръцко наименование е УБИХИНОН.
Това означава,  ВЪЗДЕСЪЩ,  ВСИЧКО МОЖЕ,   НУЖЕН НА ВСЯКА КЛЕТКА,
КРАЙНО НЕОБХОДИМ!!!

Това вещество съдейства процесите в организма да протичат правилно.

Открит преди половин век, той само за 10 г печели Нобелова награда.
Влиза в състава на всички клетки.
Влияе на енергийният баланс,запазва здравето и младостта, и специално поддържа сърдечно-съдовата система.

Най-просто казано, процесите в организма протичат на БИОЕНЕРГЕТИЧНО ниво, а не на биохимично, както се тварди  често.

Kоезим  Q 10  е енергийно вещество,което произвежда  веществото  ATF - , КОЕТО ПРЕНАСЯ ЕНЕРГИЯТА В ОРГАНИЗМА.

ATF – живее само 1 мин. И неможе да се складира на депо.
Това означава, че трябва да се доставя на органицма отвън.
Доказано е,че след 30 г, Q 10  намалява.
На 40г той намалява с 70%,  а след 60г с 50%
Ясно е, защо при възрастните хора се развиват характерни болести, именно поради липсата на това вещество.
Това вещество се намира най-много в СЪРЦЕ   и   ЧЕР ДРОБ. Защо?
Съцето, защото това е  най-работещият непрекъснато мускул.
Чернеят дроб – защото това е преработващата лаборатория на организма.
ТАКА ЧЕ ТУК, ЕНЕРГЙНИАТ ПРОЦЕС Е НАЙ-ИНТЕНЗИВЕН.
Каде другаде??

Ако той липсва, веднага следва:
ДИАБЕТ, когато той липсва в черният дроб,
ИСХИМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО,сърдечна слабост-   когато той липсва в сърцето.
Не се окисляват клетките и от там клетките неработят правилно.
Настъпва проблем  с жлезите с вътрешна секреция, а от там.....ХОЛЕСТЕРОЛ,
ПРОБЛЕМИ С ТЕГЛОТО...
При някой болести, гуша,хепатит,астма, Q 10 намалява рязко и се нарушава баланса на ендокринната система, а от там идва и малкото производство.
При някй лекарства, забележете,за намаляване на холестерола,ТЕ намаляват Q 10
 и пречат на неговото производство, защото лекарствата се наместват, НЕБАЛАНСИРАНО В РАБОТАТА НА ЧЕРНИЯТ ДРОБ, а той произвежда холестерол.
Намаляването на  Q 10  в организма довежда до постоянна умора и неправилна обмяна на веществата.
Ето защо трябва да се въстанови баланса  в организма и  това прави нашият нов продукт  ГРАНТИН – Q 10 – ЕЛЕКСИР  ЗА  ПРОДЪЛЖИТЕЛНА  МЛАДОСТ, СЪЗДАДЕН  СПЕЦИАЛНО  ЗА КОМПАНИЯ   ВИЖЪН.

ГРАНТИН – Q 10  ОБЕДИНЯВА СИЛАТА НА ВЕЩЕСТВОТО   Q 10 С  НАЙ-МОЩНИЯТ ЕСТЕСТВЕН АНТИОКСИДАНТ, ПЛОДА НАР.

ГРАНАТ е другото наименование на плода НАР.

Има система за изследване на ефективността на антиоксиданта- ORAK = oракул,която показва, че НАР е най-мощният естетвен антиоксидант.В сравнение:
МАЛИНАТА                       = 1220
ЧЕРАНТА БОРОВИНКА = 2400
 НАР                                      = 3307

ГРАНАТИН – Q 10 , извежда навън  свободните радикали,които унищожават както болните, така и здравите клетки.
Този показател е оценен за ползите на антиокседантните продукти и хранителни добавки за здраве.
Препорачва се да се ползва след 30 – 35 г, дава дълготраен ефект, без пристрастяване.Той е гарант, за продължителна младост и красота.


ОСНОВНИ  ВЪЗДЕЙСТВИЯ  НА  ГРАНАТИН – Q 10

  1. СПОМАГА ЗА КЛЕТЪЧНОТО ОБНОВЯВАНЕ- РЕГЕНЕРИРА КЛЕТКИТЕ.
  2. БЛОКИРА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ.
  3. ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО.
  4. КОНТРОЛИРА АРТЕРИАЛНОТО НАЛЯГАНЕ.
  5. ПОДОБРЯВА РАБОТАТА НА ГЛАВНИЯТ МОЗЪК.
  6. НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ИНФАРКТ НА МИОКАРДА.
  7. ПРЕДОТВРАТЯВА ПОЯВАТА НА ИСХИМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО.

Ако и вие искате да запазите младостта си, да забавите процесите на стареене,може да започнете да правите това още от сега, като си поръчате продукта, в онлайн магазина, компанията ще ви го достави на посоченият от вас адрес, в рамките на 2 дни.
Може да използвате и код за отстъпка:  http://www.visionshop.me/?from=salud


26.10.2011 г.

ТОВА Е ВАЖНО ДА ГО ЗНАЕМ!


Скъпи Приятели,
днес научих нови неща, как да предвижим и как да рекламираме сайта и блога си в интернет.
Това е нужно за инфобизнеса и аз ви го препоръчвам.
Ето тук:


http://freeavalanche.ru/013632

Регистрирайте се и вашият бизнес ще започне да се развива.
Здрави, това означава богати!
От утре, ще говорим конкретно за здравето и как да го съхраним и подобрим.

22.10.2011 г.

ПОКАНА ЗА ВАС, ПРИЯТЕЛИ!


Здравейте Приятели!
Благодаря ви за писмата , коментариите и  най-вече за доверието.
За мен  е важно  да знам, че информацията, която помествам на моите страници ви е интересна и полезна.
За да продължим да сме си полезни взаимно, то ви моля след като разгледате и прочетете новостите,направете още 3 стъпки,които са лесни и достъпни за вас,а за мен те са изключително важни.
  1. Кликрете на бутона ,,харесва ми” (,,like”), ако това, което сте прочели вие харесало.
  2. Напишете своето име и Е-мейл във формата в дясно, ако  искате да знаете повече и веднага, на вашият Е-мейл, ще получите бонус, лично за вас.
  3. Незабравяйте да оставяте своите коментарии,въпроси както на самата страница, така и на моят Е-мейл и скайп.
За тези, които се свържат  с мен на живо в скайпа, имам специална навина, която ще споделя само с тях.
Пишете, обаждайте се, очаквам ви:
e-mail: pepiignatova@abv.bg   skype: pepa..ignatova1

С уважение и много обич:
Пепа Игнатова

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...

Защо сме сънливи през деня?

Желанието за сън през деня невинаги е причинено от недоспиване предишната нощ.

Новини
Това че сме сънливи през деня може да бъде опасно не само за самите нас, но и за околните – например когато сме зад волана.
Сънливостта намалява работоспособността и води по-бързо до психическа и физическа умора, придружена от болежки.
Състоянието влошава способността ни да разговаряме и увеличава риска от грешки.
 Има  10 причини за прекомерна сънливост през деня:
1. С масовото навлизане на новите технологии в бита и на работното място човек все по-често не успява да си набави необходимото време за почивка, прекарвайки целия ден пред компютъра или телевизора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Спането на включен телевизор води до усещане за махмурлук

Спането на включен телевизор води до усещане за махмурлук

0 коментара към статията0|Статията е разгледана 14721 пъти14721
18.11.2010

Съвети за добър сън и енергия след смяна на времето

0 коментара към статията0|Статията е разгледана 26423 пъти26423
31.03.2011
2. Нарколепсията е друга водеща причина за дневната сънливост. Експертите напомнят, че тя е неврологичен проблем и често остава неразпозната. Отличава се с появата на неконтролируеми епизоди на силна нужда от сън. Тези внезапни атаки могат да се появят по всяко време на деня и при всякакво занимание.
3. Определени медикаменти – най-вече някои болкоуспокояващи, мускулни релаксанти и противоалергични лекарства могат да предизвикат също прекомерна сънливост в течение на деня. Ако имате съмнения, че това е причината, прегледайте списъка с приеманите от вас лекарства и най-добре се консултирайте със своя личен лекар.
4. Хората, които наскоро са преживели физическа травма, често се оплакват от признаци на недоспиване и липса на концентрация. Хроничната депресия и умора също се свързват с това състояние. Резките промени във времето, преходните сезони са предпоставка за изостряне на проблема.
5. Хората, които се хранят недостатъчно (т.нар. недоимъчно хранене), често също стават жертва на дневната сънливост. Това, разбира се, важи и за онези, които продължително време спазват диета за отслабване, която силно ограничава някой или всички типове храни.

4.10.2011 г.

ЗДРАВЕ - ЗНАЕТЕ ЛИ...


"СИМПТОМИТЕ ПРИ ПОДОБРЯВАНЕ НА ХРАНЕНЕТО" - д-р Стенли Бас


             Ако ме запитате, коя област в храненето е най-малко разбираема, то веднага бих отговорил - неумението правилно да разбираме и да интерпретираме симптомите и измененията, които съпътстват прехода към по-разумна и правилна програма на хранене.
Какво имаме предвид под "по-правилна програма за хранене"? На първо място да си изясним какво означава да въведем в храненето си продукти с по-високо качество. Например човек заменя свинското с говеждо. В този случай смятаме, че говеждото е за предпочитане заради по-лесното усвояване от организма, по-ниското съдържание на мазнини и т.н. На свой ред, пилешкото се предпочита пред говеждото по същите причини. Фасула, лещата, граха в съчетание с други зеленчуци са още по-богати на хранителни вещества, необходими за възстановяване на здравето.
             При изкачването си по скалата на качеството на продуктите, ние включваме в режима си на хранене, богата на протеини храна, която може да се употребява без топлинна обработка, например кашкавал, приготвен от сурово мляко без сол. След това идват орехите и семената, които могат да се ядат в натурален вид (сурови и несолени). Изводите са, че колкото са по-близо продуктите, които ние ядем, до своето естествено състояние или колкото по-малко са били подложени на топлинна обработка, толкова е по-високо тяхното качество. При тези условия, практически се съхраняват всички ферменти, аминокиселини, минерали, витамини, въглеводороди, а също така "жизнена сила". Тази "жизнена сила" на свой ред, помага за възстановяване на здравите тъкани.
           Тази квалификация на качеството, което приехме при анализа на протеино съдържащите продукти, се отнася и за въглеводородите (нишестените и захаро съдържащи продукти), мазнините и продуктите богати на минерали. Качеството на програмата на хранене се повишава, за сметка на изключването на токсичните за организма продукти, като кафе, чай, шоколад, тютюн, сол, пипер.
         Какво отношение има качеството на продуктите, относно възстановяването на здравето? Ето във какво. Колкото е по-високо качеството на храната която ядем, толкова по-скоро ще се избавим от болестите, доколкото сме способни правилно да смелим и усвоим тази храна. Към това е необходимо да прибавим и знания за:
а) правилно съчетание на продуктите;
б) правилна последователност при приемането на различни видове продукти, а именно: най-лесно усвояемата храна, трябва да бъде изядена първа, по-трудно усвояемата - на второ място, а най-концентрираната последно;
в) нужното количество продукти от всеки вид, което трябва да бъде изяждано при всяко хранене;
г) правилно време за ядене (когато възниква чувство на глад, а не по разписание).
Какво ще произлезе, ако човек последва тези правила и рязко подобри качеството на използваните продукти? Ще започнат да стават чудесни неща, както с организма, така и с личността на човека.
Удивителният разум е присъщ на всяка клетчица в тялото и тази мъдрост започва незабавно да действа. Съществува такова правило: когато качеството на храната, постъпваща в нашия организъм, става с по-високо качество от тъканите, от които се състои тялото, то организмът започва да изхвърля материала от по-ниско ниво и прави място на по-съвършения материал, което позволява да се строят нови, по-здрави тъкани. Това правило се нарича план за еволюция в природата. Организмът винаги се храни и винаги се стреми да произвежда здраве, стига да не му пречим. Само при такова усъвършенстване, ние действително ще престанем да се връщаме към стари и да създаваме нови болести. Самостоятелните опити за борба при простуди, трески, порязвания, отоци, рани и т.н. са безкрайна поредица от примери за това, как нашето тяло и организъм се стремят към здравето винаги - независимо от това какво предприемаме за да преустановим този процес.
           Какви симптоми се наблюдават, когато първо започнем да изключваме продуктите с ниско качество и ги заменим с продукти от по-високо качество- по-живи, по-натурални, отколкото продуктите с които сме свикнали? Когато внезапно спрем използването на токсични стимулатори, като кафе, чай, шоколад или какао, обикновено се появява главоболие и намаляване на силите. Това се получава в следствие на това, че организмът изхвърля токсини, наричани кофеин и теобромин, които излизат от тъканите и се транспортират чрез кръвоносната система в разстояние на много жизнени цикъла на организма. Преди токсините да достигнат мястото, където ще бъдат окончателно унищожени, те през цялото време ще оказват раздразнително действие, предизвиквайки главоболие. Намаляването на силите произлиза от по-ниската активност на сърцето - остатъчен ефект, настъпващ в следствие стимулирането на сърдечната дейност, при приемането на определени отравящи вещества, наричани стимулатори. Учестеното сърцебиене (пулс) дава усещането за подем, а забавеното- чувство на депресия. Обикновено в разстояние на три дни, тези симптоми изчезват, а след това се чувстваме значително по-бодри, благодарение на това, че нашите сили се възстановяват.
       За храната с ниско качество, са нужни повече усилия за приготвянето й. Подправки, сол и други съставки, които добавяме, за да я направим по-пикантна, отколкото по-натуралните, по-малко обработени продукти. Животинските продукти, като месо, птици, риба и т.н., се явяват по-възбуждащи, отколкото сиренето, орехите и плодовите протеини. Следователно, когато се откажем от животинските продукти, се понижава сърдечната активност, това е допълнителен ефект, който се приема от мозъка, като релаксация или намаляване на енергията. Това начално намаляване на силите продължава около десет дни или малко повече. След това състоянието се подобрява, започва прилив на енергия и се намалява стреса.
      Сега да се върнем към симптомите, които се появяват в процеса на пренастройване на организма.
         Човекът, който в течение на три до седем дена се е придържал към по-правилна диета, а след това е прекъснал, може да каже: "О! Аз се чувствах по-добре, когато се хранех по старому. Новата диета ме направи по-слаб". Той греши, тъй като не е дал възможност на организма си да се пренастрои и да приключи първата фаза - възстановяването. Ако беше изчакал още малко, то щеше да се чувства много по-добре, отколкото преди.
         По време на тази начална фаза, продължаваща до десет дни, в много редки случаи до няколко седмици "жизнените сили", които обикновено се намират в периферията или във външните части на организма, като мускули, кожа, започват да проникват във вътрешните органи и пристъпват към реконструкции. Такова прехвърляне на всички сили към вътрешните органи и области, създава чувството за намаляване на енергията в мускулите, което се интерпретира от мозъка като някаква слабост. Това просто е преориентиране на силите към по-важните вътрешни части. Тук просто е важно човек да намали разхода на енергия, повече да почива и да спи. Това е критичен момент и ако човек посегне към стимулатори от какъвто и да е вид, ще наруши и разстрои възстановителният план на организма. Много е важно да имате търпение и вяра, малко да изчакате и след известно време ще почувствате сила, каквато никога не сте усещали преди началото на програмата. Успехът във връщането или подобряването на здравето, зависи от правилното разбиране на тази точка . Трябва да се осъзнае, че организма използва основната си енергия за по-важната вътрешна работа и не ги изразходва за външна работа, включително и за мускулни движения. Бъдете мъдри- приемете го като даденост и се отпуснете.
         Според това, как човек продължава да се придържа към подобрената диета и постоянно да повишава качеството на храната, започват да се проявяват интересни симптоми. Организмът започва процес наречен "възстановяване". Клетъчният "разум" разсъждава приблизително така: "О! Вижте новопостъпващите материали! Чудесно е! Ние имаме възможност да се отървем от стария боклук и да си построим нов дом. Да за почваме веднага. Да изхвърлим излишната жлъчка от черния дроб и жлъчния мехури да я отправим в червата за изхвърляне. Да изгоним шлаките от артериите, вените и капилярите. Много дълго бяха тук тези немислими, зловонни, газирани маси. Да се отървем от тях. Артритните отлагания в ставите искат прочистване. Да изхвърлим вън дразнещите хранителни концентрати, аспирини, сънотворни, наркотици, заедно с всички натрупани мазнини, които толкова обременяват живота ни. Да започнем и да не спираме, докато не приведем организма си в прекрасно работно състояние".
В началото може да има главоболие, може да възникне чувство за топлина или простуда, кожата може да се обрине, може по някое време червата да работят по-вяло или обратно- диария, може да се появи чувство на умора или слабост, неразположеност, депресия, често уриниране и т.н. и т.н. Повечето хора смятат, че тези реакции са търпими и проявяват самообладание, тъй като подобренията, които са станали и които стават, са все по-очевидни с всеки изминал ден. И това действа вдъхновяващо.
         Симптомите ще се сменят в зависимост от материалите, които се изхвърлят; състоянието на органите, участващи в процеса на изхвърляне; количеството енергия, с което разполагате. Колкото повече почивате и спите, толкова по-слаби ще бъдат и ще преминат по-бързо. Въобще не е лошо, че при Вас се появяват симптоми на проустройване на организма. Дълбоко вникнете в това, че всеки организъм става по-млад и по-здрав всеки ден, от колкото по-голямо количество шлаки се отървете, които шлаки през цялото време са Ви носили болести, болка и страдания, които са били много по-големи. Тези, при които най-силно са се проявявали симптомите - реакции, и които са издържали до пълното им излекуване, по този начин са избегнали много сериозни болести, които биха се развили с времето, ако не обръщаме внимание на навиците си в храненето.
Не чакайте, за да отидете по-нагоре по скалата на качеството, т.е. подобрявайки своята диета, Вие ще се чуствате по-добре от ден на ден, докато не постигнете съвършенство. Работата на организма е циклична по природа и здравето се развива на серии постоянно намаляващи цикли. Например, Вие сте преминали на по-добра диета и засега се чувствате много по-добре. Но след някое време се появява симптом: може в течение на дни да ви се повръща и да имате разстройство с отвратителна миризма. Но след един ден ще се почувствате по-добре, а след известно време всичко отново ще бъде прекрасно. След това ако внезапно се простудите и почувствате че Ви тресе, че губите апетит, след 2-3 дена (при положение че не приемате таблетки или нещо такова), Вие внезапно ще се оправите и ще се почувствате толкова добре, колкото не сте били много години.
Да предположим че ще се почувствате така около два месеца и после се появи сърбеж или обрив. Не предприемайте нищо срещу това. Обривите ще почервенеят, ще се усилят и така ще бъде около десет дена. И изведнъж внезапно ще изчезнат. Веднага след това ще откриете, че Вашият хепатит е изчезнал, а силата Ви е станала повече отколкото преди. След този обрив са изчезнали натрупванията от храна в стомаха, които са и предизвикали хепатита.
               И така през цялото време: всяка реакция ще бъде по - слаба от предишната, тъй като организмът става все по - чист. Циклите ще бъдат все по-кратки, като продължителност и след тях ще следват много по-дълги периоди на изключително самочувствие, и това ще продължава дотогава, докато Вашето здраве не стигне високо ниво. Сега Вие сте относително свободни от болести и ще се изпълвате с все по - увеличаваща се радост.
              Пълноценния живот и чувството за щастие идват от изключителното самочувствие. Вашите мисли се освобождават, чувствата стават ясни и дълбоки и Вие ще пеете от радост. Ще започнете да обичате света, Вселената и всичко в нея. Това естествено състояние на ума - щастие, радост, и пребиваването ни в света с цялата Вселена - и това може да бъде постигнато, ако следваме закона на Космоса. Първите закони, които сте длъжни да усвоите, са законите на природата. Ние сме длъжни да се научим да ядем обикновени, чисти и естествени продукти, приготвени и комбинирани по подходящ начин, а нашият организъм на свой ред, изхвърля всичко вредно, което сме натрупали по-рано. Никъде принципа за опрощаване на греховете не е толкова очевиден, както тук, в нашите собствени тела - когато се отказваме от нашите вредни, разрушаващи навици в храненето (замърсяващи храма на Душата). Бог (или Природата, или както Ви харесва), ни дава шанс за нов, щастлив живот. В организма трябва да започне пълно "покаяние"- чрез изчистваща диета и естествени продукти. Със собствените си очи, ежедневно ще наблюдавате неща, които ще ви поразят с безкрайната мъдрост на ставащото. Тайнството на организма, действията на Природата, жизнените сили, работещи в Природата и Космоса, са далеч от границите, които нашите умове са готови да разберат сега. Всеки велик физик или друг учен, живял някога в света се е прекланял с благоговение пред чудесата на Природата.
Да! Ние сме направени изключително сложно и удивително!